Publication

  • Home
  • /
  • Publication

Publication

book

FLIRT

Lulzim Tafa
book

SHTINI N'DHE KËTO FJALË

Lulzim Tafa
book

METAFORË E PIKËLLUAR

Lulzim Tafa
book

DALI TI IMAS BOLKA

Lulzim Tafa
book
PAKETIM I MËRZISË
Lulzim Tafa
book
VDEKJA ÇON FJALË
Lulzim Tafa
book
PLANETI BABILONI
Lulzim Tafa

UJK QË NUK I TAKON LLAVËS

Jam Ujk 
Por jam 
Sui generis 
Ujk që nuk i takon llavës 
Llavës që shkon pas 
Epsheve të një kudre 
Jam ujk 
Që e ha prenë e vet 
Që nuk rri në kalybe 
Që e do t’dashnen e vet 
Veç pse kur due me e kollofitë 
Mundet me rezistue 

FTYRËN TA MBAJ MEND

Fytyrën ta mbaj mend 
Gjakun lotngrirë 
mbi mua 

Gjuhën ta kujtoj 
Gjarpër helmzi 
Fatin ma mbështjell 
Kur ti fle 
Unë zgjohem 
e rri me kujtimin tënd

METAFORË E PIKËLLUAR

Në mes të luleve 
lule e parë që vyshket 
kopshti im i rinuar 

Në mes të rrugës 
fëmija më kryeneç 
Liri ose përgjakemi. 

Në poezi 
rime që s’lidhet 
metafore e pikëlluar. 

Në tufën e deleve të bardha 
dele e zezë 
furtunë e Llapelit 
s’më tremb 
lot, vaj e mall jam, 
vaj, vaj…

DREVNI GRAD

Lagani leden vjetric puse 
Drevnome gradu vjetar zaluzine njise 

Nisam lud da volim te 
Drevni grade prve ljubavi 

Pedljima ulice da ti mjerim 
Drevni grade bez tvrdava od kamena 

Koje se u smjeru kazaljki nizu

L’ACQUA

O, che sparisca tutto 
Nessuna russare 
Per ora di morte 
Non si trovera. 
Nessuna goccia 
Per spruzzare 
Il fuoco d’inferno 
Chi l’ha 
Spegnera.

Дaли Ти Имдш Болкд

Кога не ме гледаш 
кога не ме слушаш 
кога не ти зборувам ниту ми зборуваш 
кога ти се кине сонот 
напола 
ти дали имаш болка 
кога се будиш 
и веќе не заспиваш. 
Кога ти љубовта ја пржиш во жар 
кога ти врие челото 
кога ти завршува копнежот 
ти дали имаш болка 
во ова ѓаволска работа 
кажи 
дали и ти имаш болка 
како јас.

EXPOZITIE DE VISE

In galeria de arta 
Cat de curand voi deschide 
O expozitie de vise 
Si veti vedea 
Cum va zdrent ui ochii 
Omenirii 
Si cum va innebuni 
Critica…

SMS

Bonjour mon coeur 
Le soleil est tout pres 
A un metre 
Toi, une goutte d’eau 
Qui eteint le feu

ONNTAGS RUFT MAN MICH NICHT

Die Sonntage rufen mich nicht 
Es kann sein, dass ich nicht aufstehe 
Und in die Ewigkeit im Todesschlaf bleibe. 
Vergiss nicht die gefrorene Augenblicke 
Nur sonntags wird deinen Tag ausgewahlt. 
Fur dich, wenn ich sterbe 
Werde deinen Name nach seiben Bergen suchen. 
Ach! warum kommst du jetzt nicht mehr an die 
anderen Tage…

FYTYRËN TA MBAJ MEND

gjakun lotëngrirë 
mbi mua 
Gjuhën ta kujtoj 
gjarpër helmzi 
fatin ma mbështjell 
Kur ti fle 
unë zgjohem 
e rri me kujtimin tënd

ЗАСПАЛА СИ НА МЕСЕЧИНИ

3ар ме не жалиш 
Сунце ти очи заслепило 
3аспала си у сени месечине 
ЈI не хелеhи Ставих те у песму 

Зашто плачеш 
Зар те очи не заболе 
Доhи hy y твој сан 
И заборавиhу правац повратка 

Из тихог плача 
Из тамног сна 

Не плачи молим те 
Зар ти мене малена ни’е хао

VDEKJA ÇON FJALË

Unë do të vritem në këtë luftë 
për secilën sumbull 
të xhamadanit 
do të marr nga një plumb 
dhe secila pikë gjaku 
do të bëhet sumbull 
në këmisha dhe xhamadana 
të ushtarëve e kapedanëve 
të mi.

KOMPLEX

Tva prostituerade Vacka 
Gudinnor. 
Dricker kaffe och tittar 
I koppen 
Linjer och vagar. 
De malar tanaglama 
Som vanliga 
De Tacker onskiningar 
Och drornmar till havet 
Faglar i skyn 
I derma varld…

PRESENTIMENTE

Exista meteorologi 
Exacti 
Ai destinului 
Care prevad 
Temperatura 
Sangelui 
Si a durerii pentru maine. 
Pentru gemete si tremur – 
Sapte stalpi ai Merkalului in inima. 
Pentru picaturile plotii 
Si ale dorului 
Pentru sarut 
Ce putine saruturi!

MINISTROV PAS

On seta s njim 
svake veceri 
na trgu. 
Ljudi oba pozdravljaju. 
Kad ministar mahne glavom 
on mahne repom. 
On zalaje, kada se on namrsti.
Dobro se razumiju. 
Pseci i ljudski 
istovremeno.

GOOD RAINY NIGHT

Good rainy night 
the silence of the city kills 
the late seasons 
the late traveler 
in the wet city. 

Light rainy night 
the late traveler 
in the wet city 
puts tonight 
a mortuary 

PLANETI BABILONI

( pjese e shkurte nga poezia e dramatizuar )

Kori i ankthit 
familjar: Vemi o Vemi mirëseerdhe o Vemi në këtë vrimë në mes të pyllit o Vemi. 
Vemi: Po ti Teutë sa shumë qenke zbardhur. 
Sa shumë të paska pjekur zjarri, janë këto fjolla bore apo thinja malli? 
Teuta: Po ty o Vemi edhe ty shumë, shumë të paska plakur çmendia, kurrë s’paskam parë, plak një mijë vjeç. 
Nëna: Kurrë. 
Babai: Kurrë.

LISAT

Me gjasë dukeni kot 
si heronj 
se jeni 
Lisa stoikë. 

Me gjasë dukeni kot 
si heronj 
se jeni 
Lisa stoikë. 
Sypatrembur. 
Mund të keni qenë të këqinj 
Në një vakt tjetër 
Që mund ta keni jetuar. 
Tash u mbajnë 
Vazhdimisht nën kërcnim T’sopatës. 
Më vjen keq, 
kur më bëhet Se qani kokëlart
Nga trajtimi i vrazhdë sopate 
Dhe kërcënimi 
permanement i zjarrit 
Mbajeni në mend 
mbase më urreni kaq shumë 
Se me ju 
ka me u ndezë 
Zjarm i Xhehnemit 
Mund të keni qenë të këqinj 
Në një vakt tjetër 
Që mund ta keni jetuar. 
Tash u mbajnë 

en_USEnglish
sqAlbanian en_USEnglish